Filip Lagerström trotsar pandemin och öppnar ny restaurang i Vänersborg

Ett år av restriktioner har drabbat krögare hårt och många har fått slå igen. Men Filip Lagerström är krögaren som går mot strömmen och öppnar ett helt nytt restaurangkoncept i gallerian på Trenova i centrala Vänersborg.

En mysig och modern restaurang som kan möta det uppdämda sociala behovet vi alla har nu efter ett år med Corona. Men också ett välkommet nytänkande både vad gäller mat och dryck. Så skulle man kunna beskriva den nya restaurangen som kommer öppna i slutet av augusti på Trenova i Vänersborg.

Krögare med huvudet mot marken

”Winnie’s Kitchen n’ Comfort blir en syster till Winnie Lane Bar n’ Bowling Court här i gallerian som öppnade redan i höstas” säger Filip Lagerström, som nu blir krögare för Winnie’s som den nya restaurangen ska heta. Den moderna menyn kommer spegla säsong och Filips passion för närproducerat. ”Även om vi så långt det är möjligt använder oss av närproducerade råvaror kommer det att synas på menyn att vi gärna inspireras och influeras av trender inom mat och dryck. Våra smaskiga smashed burgers är bara ett exempel”. Med lokala producenter i fokus både på tallriken och i glaset vill Winnie’s fylla ett tomrum på Vänersborgs restaurangkarta.

Samarbete med lokala bryggerier

Något annat som också kommer ha en stående plats på menyn är lokalt hantverksöl och svenskt gin. ”Jag tycker det känns spännande att kunna få presentera våra lokala och mycket kunniga bryggerier såsom Strömmarn, Lilla Edet, Grästorp och Kvänum” berättar Filip ”Sen är det såklart superkul att haka på gin-trenden som är nu.”

Afterwork och familjesöndag

Den nya restaurangen är arkitektritad av Per Irewährn och bjuder på en modern inredning i naturnära färger och med en liten industriell designflirt. Inomhus kommer det finnas plats för 54 sittande gäster och på uteserveringen ytterligare 25 gäster. ”Vi vill att atmosfären här bjuder in till skönt häng med god, hemlagad mat och öl från lokalbryggarna. Eller varför inte mötas upp efter jobbet för en drink med svenskt gin?” avslutar Filip och förklarar att här finns plats för både afterwork och familjesöndag.

Kontakt:

Filip Lagerström, krögare på Winnies, telefon 0704424267 eller mail filip.lagerstrom@trenova.se

Filip Lagerström har ett förflutet på bl.a. Hotell Hehrne, restaurang i Karibien och senast var han med vid öppningen av Bastard burgers i Uddevalla. Han kommer även ha ansvaret för köket på Winnie Lane, som i samband med öppningen av restaurangen också kommer få fullständiga rättigheter.