Vänersborgs fyrbenta invånare får en egen butik

Efter årsskiftet flyttar Zoofamiljen in i en av Trenovas gallerior, granne med Apoteksgruppen och Systembolaget.

– Närheten till vatten och skog gör Vänersborg till en stad full av aktiva och naturälskande människor, och det är ju precis dem vi riktar oss till, säger Henrik Boklund, en av butikkedjans två delägare.

Hund, katt, fisk, fågel, reptil och smådjur. Alla är välkomna när Zoofamiljen slår upp portarna på Trenova i vår (självklart är också djurens ägare välkomna). Zoofamiljen är en mindre butikskedja med ett brett sortiment, och med särskilt fokus på svenska, ekologiska och naturliga produkter från välkända leverantörer. Här finns färsk mat, foder, leksaker och tillbehör åt alla slags husdjur. Bland annat finns produkter som underlättar vistelsen utomhus, såsom flytvästar, reflexvästar och regnkläder för hund och katt. Med hög expertis och djurlivskvalitet som högsta prioritet sparas det sällan på de goda råden.

Zoofamiljen startade 2017 och finns idag i Kungsbacka, Kungälv och Varberg. Med den nya butiken hoppas man kunna ge Vänersborgs alla hussar och mattar en ny samlingsplats.

– Vi trivs bra på mindre orter, där vi har möjlighet att få många och återkommande möten med våra kunder och deras husdjur, säger Henrik Boklund.

Faktum är att dessa möten dokumenteras flitigt. På Zoofamiljens Instagram- och Facebook-konto får vi stifta bekantskap med ett flertal av butikens mer eller mindre lurviga besökare.