Historiska disponentvillan kommer till liv

Det blir ekonomiföretaget Capfor som flyttar in i den gamla disponentvillan på A F Carlssons Gata. Byggnaden som troligtvis restes på 1890-talet och som numera förvaltas av Trenova fastigheter rustas nu upp, och historien lever kvar i väggarna.

Disponentvillan eller ”Vita Villan” som den gamla byggnaden i folkmun heter, står på Trenova-området, nära den gamla skofabriken. Huset med den rikt dekorerade träfasaden, är ett vackert stycke Vänersborgshistoria och byggdes troligen av skofabriksgrundaren Anders Fredrik Carlssons son Carl Otto. Trots att huset kallas för disponentvillan, var det alltså inte disponenten själv som bodde här.

I flera år huserade en skola i lokalerna, men under en tid har huset stått tomt. Efter en rejäl uppfräschning av interiören blir det ekonomiföretaget Capfor som får äran att skriva nästa kapitel i disponentvillans historia.

Tidsenlig renovering

Inför flytten har Trenova Fastigheter renoverat och restaurerat stora delar av huset. Genom att behålla tidstypiska element såsom höga lister, foder, fönsterbänkar och väggpaneler får historien leva vidare. Även delar av inredningen talar om forna tider.

”Vi har sett till att blanda in en del nyrokoko, och just nu är vi på jakt efter kristallkronor”, säger den stolte vd:n och hyresgästen Tomas Blom, som efter flytten märkt av en enorm ökning av sina energinivåer.

En plats för mänskliga möten

Capfor är företaget som ger ekonomisk rådgivning utifrån filosofin att varje människa förtjänar att få uppleva ekonomiskt välmående. De nya lokalerna är enligt vd:n en ”perfect match” med verksamheten och bidrar till att både besökare och medarbetare känner sig uppfyllda av harmoniskt välbefinnande.

”Vi jobbar i mötet med människor. Därför är miljön av extremt stor betydelse” menar Tomas.

Det spökar på övervåningen

Men Capfor är inte ensamma om att vistas i de vackra lokalerna. På övervåningen sägs ett ”snällt spöke” vandra om nätterna. Historierna kommer från ett flertal håll, men vem spöket är, är det ännu ingen som vet.

Pressmeddelande: Disponentvillan Trenova