Ängshem Inrederi har hittat hem – i den gamla skofabriken

I slutet av oktober får Vänersborg en ny pärla att addera till sitt gnistrande halsband av heminspirerande butiker. I nordisk och traditionell stil kommer Ängshem Inrederi erbjuda produkter från en mängd välkända varumärken som ERNST, Storefactory och DBKD.

På pappret är hon visual merchandiser. På ren svenska dekoratör. Tidigare drev Jenny inredningsbutik i Göteborg, men 2016 bestämde hon sig för att starta webbshoppen Ängshem Inrederi. Med 116 000 följare på Instagram och ett flertal hemreportage i välrenommerade magasin är butiken nu välkänd för många inredningsintresserade.  I slutet av oktober ska online-verksamheten också bli en fysisk kläm-och-känn-upplevelse.

”Jag har alltid arbetat med inredning i olika former, och älskar det! Jag vill att alla ska få möjlighet att känna den där harmoniska känslan av att komma hem” säger Jenny, som bara är några dagar från att slå upp portarna till butiken. Den senaste tiden har hon tillsammans med hängivna medarbetare byggt upp en butik fylld av stämningsfull jul-känsla.

”Väljer ut produkter som jag själv skulle vilja omge mig med”

Med den nya butiken hoppas Jenny kunna erbjuda en inspirerande och inbjudande miljö där såväl befintliga kunder som nykomlingar kan hitta inspiration, känna på produkterna och shoppa stilfull inredning till sina egna hem, eller som present åt andra. Butiken kommer att erbjuda allt som finns i webbshoppen och lite till.

”Jag tror det är viktigt att man har en relation till det man säljer. Därför köper jag bara in sådant jag själv skulle vilja omge mig med” säger Jenny om sortimentet som består av noggrant utvalda produkter från både välkända svenska varumärken och andra mer oupptäckta guldkorn. Det kommer också att finnas en lokal kundklubb med exklusiva erbjudanden och evenemang. (För att gå med redan nu: Skicka ett mail med ”Hej” till kundklubb@angsheminrederi.se). Öppettiderna kommer att variera efter säsong.

Flera års sökande efter den rätta lokalen

Det är den råa bruksmiljön som lockat Jenny i valet av butikslokal. Betonggolven, teglet och de gamla nötta fönstren. Det, och placeringen på den vackra AF-Carlssons gata.

”Jag har letat i flera år, och det här känns precis rätt. Det är mitt i lugnet, men ändå nära till allt. Jag skulle säga att AF-Carlssons gata är en dold pärla som fullkomligt strålar av charm och historia, och jag ser fram emot att väcka liv i den här gamla delen av skofabriken”, säger Jenny. Och nog gör sig historien påmind. Vid blotta anblicken av skofabrikens upptornande tegelfasader kan man nästan höra symaskinernas mekaniska tuggande och de klapprande stegen av arbetare som slutat för dagen.

För att hålla dig uppdaterad om öppettider, nyheter och inspiration, följ Ängshem Inrederi på Instagram: @angsheminrederi.se eller kika in till webbshoppen www.angsheminrederi.se

Butiken har premiär lördag 28 oktober. För öppettider framför se www.angsheminrederi.se