Med kunden i fokus!

Den första Pizzabakeren öppnade i Stavanger 2003 och har sedan dess öppnat cirka 200 restauranger. Pizzakedjan har erövrat pizzaälskares hjärtan i flera länder, däribland Sverige, där just vänersborgarna sedan 2020 kan njuta av de populära pizzorna. Då slog nämligen Pizzabakeren upp i Trenovas galleria. Man kan utan överdrift säga att pizzaugnarna har gått varma sedan dess.

Bakom disken på pizzerian hittar man bland annat den engagerade pizzabakaren Mohamed Moussavi, som lägger ner både hjärta och kunskap i sitt arbete. Vi frågade Mohamed vad det är som gör att så många vänersborgsbor återkommer – om och om igen. 

Berätta, vad gör era pizzor så populära?
Våra pizzor är unika. Vi använder bara bra råvaror och gör en perfekt, mjuk deg. Den är som en panpizza, fast inte så tjock som de amerikanska pizzorna, börjar Mohamed. Men receptet är hemligt, så det säger jag inte.

Just degen är utmärkande för Pizzabakeriet; den är både spröd och dagsfärsk (undantag den glutenfria, som är specialimporterad och unik på den svenska marknaden). Men för att bli en helt perfekt pizza ska den ju hanteras av ett proffs också…

En riktigt bra pizzabagare, vad utmärker en sådan?
Man måste först av allt använda bra råvaror och hålla den exakta rätta mängden av alla ingredienser till degen. Sedan måste man passa degen noga, så att den jäser tills den är perfekt. Den ska tas ut i rätt tid ur kylen, står den ute för länge blir den kass. För att bli en riktigt bra pizzabagare får man räkna med att träna mellan ett halvår och ett år. Man måste lära sig allt – från grunden till ugnen.

Men det är nog inte bara pizzorna som lockar kunderna till Pizzabakeriet på Trenova. Mohamed själv är troligen ett av dragplåstren; han lägger nämligen stor vikt vid kundbemötandet. Här känner sig våra kunder hemma. Det är sällan någon kommer och hämtar sin pizza utan att prata en stund. Service och kundkontakt är jätteviktigt, för då kommer kunderna tillbaka.

Att Mohamed är omtänksam och serviceminded går inte att missa. Särskilt inte när han vidare berättar: För mig är det viktigt i livet att ge, inte bara ta. Till exempel så bakar och skänker jag pizzor till alla på ålderdomshemmet här bredvid varje år, jag och chefen där har bra kontakt. Och alla barnen på innebandyklubben här i staden bjuder jag också på pizza en gång om året. Och så har vi ofta tävlingar på vår Facebook och hittar på roliga saker. Sådant är viktigt.

Så, vilken av era pizzor är mest populär?
”Kempegod” heter den. Den innehåller pepparbiff, peperoni och paprika, med mycket mozzarella på. Den måste du prova.